Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Discriminatie

Lady Macbeth

Verenigd Koninkrijk, 2016, 89'
Regie: William Oldroyd
Acteurs: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld. Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie, Paul Hilton en Christopher Fairbank spelen de hoofdrollen in het speelfilmdebuut van William Oldroyd naar het boek Lady Macbeth uit het district Mtsensk van Nikolaj Leskov.

★★★★★ NRC Handelsblad
“In dit magistrale Britse kostuumdrama wordt Katherine doodgedrukt in haar huwelijk. Totdat ze uitbreekt, met gruwelijke gevolgen”.

★★★★ De Volkskrant
“Het giftige en sensuele spel geeft uiting aan het verzet van Katherine. Regisseur William Oldroyd blijft ver weg van de keurige kostuumfilmconventies”.

★★★★ Trouw
“Florence Pugh is de grote troef in feministische fabel” “…directe, uitgebeende, subtiel-humoristische vertelstijl die de 19de eeuwse vertelling een verrassende, hedendaagse allure geeft.”

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Roze zaal
Prijsinformatie