Earth Day: Down to Earth

Verenigd Koninkrijk, 2015, 90'
Regie: Rolf Winters & Renata Heinen

De Dag van de Aarde (Earth Day) is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Earth Day is een dag om de aarde te vieren, een dag voor bewustwording, een dag voor inspiratie. En wat past daar beter bij dan de documentaire Down to Earth!

Synopsis Down to Earth
Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd. De muziek voor deze film is gedaan door Oscar-winnaar Stephen Warbeck (Shakespeare in Love, Billy Elliot).

Lees meer op: www.downtoearthfilm.com

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie