Let op met kinderen tot 6 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

5 Jaar Slieker: Boyhood

Verenigde Staten, 2014, 163'
Regie: Richard Linklater
Acteurs: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

Slieker bestaat 5 jaar!
Op 21 maart is het 5 jaar geleden dat het nagelnieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein werd geopend. Een traktatie waard! Uit 5 jaren prachtig filmaanbod is uit elk jaar een topfilm geselecteerd, eenmalig in Slieker te zien van 21 t/m 25 maart 2018 voor de aantrekkelijke prijs van slechts € 5,- per film. Bovendien trakteren wij ons publiek op 21 maart, onze verjaardag, als extraatje op bubbels en een hapje.

Kom dit lustrumfeest met ons vieren: 5 jaar Slieker, 5 topfilms, 5 euro per film! De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Boyhood
Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. 
Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane). In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders, Olivia en Mason Sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

★★★★★ De Volkskrant
“Dat is de magnifieke schoonheid van Boyhood: iedereen vindt er zijn eigen, voorbije tijd in ­terug.”

★★★★★ Filmkrant
“Linklater is meester over de tijd geworden. En dat is meer dan alle ontroering en alle herkenning het grote wonder van Boyhood.”

★★★★★ VPRO Cinema
“Linklater heeft niet zomaar een onderhoudend verhaal willen vertellen, maar het – doodgewone, beperkte, frustrerende, complexe, ontroerende – leven zelf willen vangen, en dat is hem wonderwel gelukt. Juist omdat die torenhoge ambities zo bescheiden en intiem zijn ingevuld, is Boyhood een onvergetelijke filmervaring geworden.”

★★★★★ Het Parool
“‘Boyhood’ is een wonderbaarlijk aangrijpende film, die zo dicht langs het leven scheert dat we soms het gevoel hebben dat we door ons eigen geheugenpaleis dwalen.”

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie