Educatie

Met je klas naar de film is meer dan een leuke ochtend of middag. Filmeducatie en mediawijsheid horen bij de 21e eeuwse vaardigheden die steeds meer worden opgenomen in het curriculum van basis-, middelbaar en hoger onderwijs. Film is een unieke manier om kinderen en jongeren te leren over verschillende onderwerpen. Bij bijna alle schoolvakken en thema’s is er een bijpassende film te vinden om zo de lessen te verrijken. Maar film is niet alleen een manier om leerlingen op een andere manier de lesstof bij te brengen, maar het kan leerlingen een kijkje bieden in een andere wereld of een andere kijk op hun eigen wereld.

Programma

Filmvertoning voor klassen

Op aanvraag kunnen wij doordeweeks in de ochtenden en middagen films vertonen.
Wanneer je zelf al een film in gedachten hebt kunnen wij hiervoor de vertoningsrechten proberen te regelen.
We kunnen ook meedenken over een geschikte film passend bij een vak, een thema of misschien een leerdoel.
Er is veel mogelijk en onze programmeur denkt graag mee.

Voor wie: alle klassen van het PO en VO inclusief speciaal onderwijs
Wanneer:
datum en tijd in overleg op doordeweekse ochtenden
Kosten:
Tussen €5,00 en €7,50 p.p. (uitzonderingen zijn mogelijk) afhankelijk van de film en groepsgrootte.

Other.Worldly filmprogramma

Tot 3 januari 2021 zijn in de tentoonstelling Other.Worldly in het Fries Museum werken van verschillende kunstenaars te zien die de onderwaterwereld in al haar facetten toont. Bij deze tentoonstelling bieden we een filmprogramma aan. Er zijn verschillende films geselecteerd door de programmeur om uit te kiezen. Van documentaires tot animatiefilms en videokunst met live muziek. Je vindt het hele aanbod van dit programma hier.

Voor wie: voortgezet onderwijs
Wanneer: tot januari 2021. Datum en tijd in overleg, voorkeur doordeweekse ochtenden
Kosten: filmvertoning: €6,-.
Bezoek tentoonstelling: €4,-

Filmvertoning op het Noordelijk Film Festival

Elk jaar organiseren wij schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs op het Noordelijk Film Festival in november. Een unieke ervaring en beleving voor veel scholieren! Het filmprogramma is rond de zomer bekend en tegen die tijd te bekijken op www.noordelijkfilmfestival.nl

Movies that Matter

Movies that Matter selecteert elk jaar films met een maatschappelijke boodschap voor middelbare scholen en middelbaar beroepsonderwijs. Met als doel het positief beïnvloeden van de mening van jongeren over mensenrechten. Naast hun jaarlijkse Movies that Matter Festival, brengen ze filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s ook naar Slieker Film! Bij alle films is lesmateriaal beschikbaar en eventueel een inleiding of nagesprek met een bijzondere gast. Schoolvoorstellingen van Movies That Matter kosten €5,00 per leerling.

Bekijk het filmaanbod hier.

Kennismakingsactie Movies that Matter
Ben jij met jouw mbo-, vmbo- of praktijkonderwijsschool nog nooit naar het Movies that Matter Festival geweest? Dan mag jouw school GRATIS naar een schoolvoorstelling met verdiepingsprogramma. Is je school of opleiding nog maar één keer eerder geweest?  Dan mag je een tweede keer gaan voor de helft van de prijs (€ 2,50 per leerling).

Neem voor informatie of maatwerk over het Movies that Matter programma contact op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl of boek een voorstelling via dit formulier.

Andere opties

Is jouw klas bezig met een bepaald thema of onderwerp? Heb je behoefte aan een nagesprek bij een film? Wil je meer weten over hoe je films maakt of een keer in gesprek met een (regionale) filmmaker? Wil je de klas kennis laten maken met korte film? Er is veel mogelijk. We hebben (nog) niet overal een standaard lesprogramma voor ontwikkeld, maar we kunnen in overleg veel op maat organiseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Contact

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Neem contact op met onze educatiemedewerker, Loes Brinkman: educatie@filminfriesland.nl

DELEN: