Goodfellas, Martin Scorseses’ meesterlijke gangsterfilm, is terug in Slieker

Het gangsterepos “Goodfellas” keert vanaf 28 november terug in Slieker. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. “Goodfellas” ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.

Opkomst en neergang van Henry Hill
Henry Hill (Ray Liotta) werkt zich tussen 1955 en 1980 op van manusje-van-alles tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in een door cokebestoven grootheidswaan. Jimmy Conway (De Niro) waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen. Joe Pesci won een Oscar voor zijn rol als de opvliegende Tommy DeVito.

No shit from nobody
‘Goodfellas’ is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s bestseller ‘Wiseguy’, Henry Hills biografie. Net als in ‘Mean Streets’ (1973) en ‘Taxi Driver’ (1976) oogt Scorseses milieuschets bijna documentair. De maffia wordt niet verheerlijkt; de ‘goodfellas’ beoefenen hun vak als hobby en leven zich op zeer brute wijze uit. Conway: ‘That’s the way. You don’t take no shit from nobody.’

Kaartverkoop
De film is te zien op onderstaande dagen. Voor kaartverkoop klik je op datum en tijdstip.
Zaterdag 28 november 15:30 uur,
Zondag 29  november 19:30 uur en
Maandag 30 november 20:00 uur

DELEN: