Slieker is in gesprek met ‘bench-watchers’ over filmbeleving in de thuisomgeving

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Vanaf vandaag delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Slieker-bezoekers in het nieuwe rubriekje Bench-watchers.

Slieker regular Martine van der Linden trapt af en kreeg 5 lastige vragen voorgeschoteld. Hoe zij het er vanaf bracht lees je hieronder.

Wat mis je?
In de filmzaal zitten met mensen die je niet kent, maar waarmee je op dat moment wel iets deelt. Ik herinner me bijvoorbeeld nog goed dat ik ‘I, Daniel Blake’ keek tijdens het Noordelijk Film Festival en dat er een ‘snik’ door de zaal ging toen iets gebeurde wat heel aangrijpend was. Zoiets geeft een warm gevoel van verbondenheid.

Hoe kijk je nu film?
Op een zitzak met mijn kat op schoot of op de bank met mijn vriend. Ik kijk een film op internet, of pluk er eentje uit mijn eigen collectie.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
De laatste film die ik in Slieker heb gezien, is ‘Never, Rarely, Sometimes, Always’. Ik had de zaal voor mezelf. Wonderlijk genoeg, want deze film is erg goed! Maar ja, coronatijd…
De laatste film die ik thuis heb gezien, was ‘The Boy Who Harnessed the Wind’ op Netflix.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
‘The Lighthouse’! Mijn favoriet van 2020. Intrigerend verhaal, goede dialogen en de manier waarop alles in beeld is gebracht… schitterend! Ik kreeg een aangenaam ongemakkelijk gevoel bij het zien van deze film.
Ik keek deze film op Picl.nl, een site die ik van harte kan aanbevelen. Want je betaalt hier voor een film en mag zelf bepalen welk Nederlands filmhuis je daarmee wilt steunen (Slieker, natuurlijk). Alleen, volgens mij staat ‘The Lighthouse’ niet meer op Picl. Een andere aanrader nog wel: ‘Corpus Christi’.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Ik hoop het oprecht! Veel sterkte aan het voltallige Slieker-team in de tussentijd!

Donderdag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: