Nicolas Cage Double Bill 30 oktober

Samen met het fameuze Cinematig Film Festival presenteert Slieker Film een ware Nicolas Cage avond. Twee van Cage zijn nieuwste films zullen rug aan rug vertoond worden: ‘Pig’ en ‘Prisoners of the Ghostland’. Twee geheel verschillende films die echter één ding gemeen hebben: een fantastische Cage. Je kunt een enkele film bezoeken, maar het leukste is natuurlijk om beide films (met korting!) te beleven en je een hele avond onder te dompelen in het fenomeen dat Cage heet.

Pig
Zonderling Rob (Nicolas Cage) woont in de wildernis van Oregon met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden. Maar dan zal hij ook zijn verleden onder ogen moeten komen… Een verrassende, intieme karakterstudie, overladen met positieve recensies, waarin veelal de comeback van Nicolas Cage in een dramarol wordt geprezen.

Prisoners of the Ghostland
Een beruchte crimineel moet op zoek naar de spoorloos vermiste dochter van een gouverneur. Daarvoor moet hij een plek in het geestenrijk bezoeken waarop een vloek rust. Als hij de vloek niet kan doorbreken en faalt in zijn opdracht, wordt hij opgeblazen door de granaten die hij bij zich draagt. Een psych-western waarover Cage zelf zegt dat het zijn gekste film ooit is. En dat geloven wij ook.

Over Cinematig
Cinematig is een filmcollectief van vier hartsvrienden die samen onder andere een alternatief filmfestival organiseren waar de beste en nieuwste alternatieve films worden vertoond. In de huidige bioscoopwereld is er bijna geen plaats voor korte, vreemde of unieke films. Cinematig brengt hier naar eigen zeggen verandering in. Door het organiseren van, en programmeren óp, filmfestivals wil Cinematig deze vaak vergeten pareltjes een welverdiend moment in de schijnwerpers geven. Ook zijn zij de bedenkers van de Bierservice: steek je hand op in de filmzaal en je hebt binnen 30 seconden een koude rakker in je hand.

Cage Rage!
Tijdens de pauze tussen de films willen we jullie uitdagen om het belangrijkste acteer-wapen van Cage te imiteren: de Cage Rage! Dit doe je voor in de zaal en wij zullen als publiek en organisatie gaan stemmen. Bereid je dus voor: kleed je in je beste Ghostrider kostuum of doe je gekste pruik op. De winnaar van deze contest wint namelijk mooie prijzen!

Wil je nog meer informatie over de films? Klik dan hier voor ‘Pig‘, en hier voor ‘Prisoners of the Ghostland‘. De Double Bill (met grandioze korting) vind je hier!

DELEN: