Golden Globes voor ‘The Favourite’, ‘Roma’ en ‘The Wife’

Afgelopen zondagnacht zijn de Golden Globes uitgereikt in Los Angeles.  De grote winnaar was ‘Bohemian Rhapsody’ maar belangrijke prijzen gingen ook naar films die u in Slieker ziet of binnenkort kunt zien. De Golden Globes worden wel gezien als de opmaat voor de Oscars die eind februari uitgereikt worden. De winnaars van de Golden Globes worden gekozen door de 88 leden van de Hollywood Foreign Press Association.

Nu te zien
Glenn Close viel in de prijzen voor haar rol in ‘The Wife’. Beste actrice in een film, musical of comedy ging naar Olivia Colman, Queen Anne in ‘The Favourite’. De film ‘Roma’, over een Mexicaans gezin in de jaren zeventig, won twee prijzen: beste regisseur (Alfonso Cuarón) en beste niet-Engelstalige film

Binnenkort in Slieker
Green Book, vanaf 31 januari in Slieker, is een film over de vriendschap tussen een donkere pianist (Mahershala Ali, Oscar winnaar uit ‘Moonlight’) en diens witte chauffeur en lijfwacht (Viggo Mortensen) in de jaren zestig, sleepte drie Golden Globes in de wacht, waaronder die voor beste musical of comedy. Ali won voor zijn rol het beeldje voor beste acteur in een bijrol, en de film werd bekroond met de prijs voor het beste scenario. Beste vrouwelijke bijrol: Regina King in ‘If Beale Street Could Talk’ (van de makers van ‘Moonlight’ is te zien vanaf 14 februari)

 

 

DELEN: