The Human Voice

Spanje, 2020, 30'
Regie : Pedro Almodóvar
Acteurs : Tilda Swinton

Van toneel naar korte film
The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Nederland werd dit stuk in 2009 ten tonele gebracht door Toneelgroep Amsterdam met in de hoofdrol Halina Reijn en Ivo van Hove nam de regie voor zijn rekening. Sindsdien speelt Halina Reijn nog vaak de pannen van het dak met hernemingen van ‘La voix humaine’. Almodóvar heeft de basis van ‘La voix humaine’ vertaald naar de prachtige korte film The Human Voice.

Tilda Swinton
Voor The Human Voice vond Almodóvar de innemende en veelzijdige actrice Tilda Swinton de ideale vertolker van dit personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

Het verhaal in The Human Voice
Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

Pedro x Tilda
‘The Human Voice’ is de eerste Engelstalige film van Pedro Almodóvar. Zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. Voeg daar passie, emotie, hartenpijn & melodrama aan toe en je weet dat je kijkt naar een Almodóvar-film. De film is geschoten in negen dagen (!) en ging in première op het filmfestival van Venetië.

Voorstellingen

DELEN: