The Best of IDFA: Los Reyes

Chili, Duitsland, 2018, 78'
Regie : Bettina Perut, Iván Osnovikoff
Van de meer dan honderd documentaires die tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in première gaan, zijn de beste films door het hele land te zien. Op zaterdag 2 maart is dit The Best of IDFA on Tour-programma in Slieker te zien.
Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk kaarten te kopen voor losse films. Voor kaarten klikt u hier!

 

Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis hebben gemaakt. De doortastende teef Chola speelt graag met de balletjes die ze her en der vindt. Ze legt ze op de rand van de ramps waarop de skaters hun kunsten vertonen, en probeert ze te vangen, net voordat ze naar beneden storten. De oudere Football kijkt ongeduldig toe en blaft net zo lang naar Chola tot zij de bal loslaat.

Voorstellingen

DELEN: