Roze film: Temblores

Guatemala, 2019, 107'
Regie : Jayro Bustamante
Acteurs : Juan Pablo Olyslager, Diane Bathen, Mauricio Armas

Wanneer veertiger Pablo (Juan Pablo Olyslager) terugkeert naar zijn huis buiten Guatemala Stad, wacht een verslagen familie hem gespannen op. Iedereen is in shock: Pablo is verliefd geworden op een andere man en dat gaat tegen alle religieuze waarden van de familie in. Ze geven hem een ultimatum: of hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, of hij zal voorgoed verbannen worden. Pablo komt voor een duivels dilemma te staan; kiest hij voor de man waarvan hij houdt, of voor zijn familie?

‘Temblores’ ging in première op het Filmfestival van Berlijn en is geselecteerd als de openingsfilm van World Cinema Amsterdam. Voor zijn debuutfilm ‘Ixcanul’ werd Bustamante bekroond met de prestigieuze Zilveren Beer Alfred Bauer Prijs op het Filmfestival van Berlijn.

COC-leden krijgen op vertoon van hun ledenpas €2,00 korting.

★★★★★ Trouw
“De film geeft een uniek inkijkje in de kerkelijke maatregelen tegen homoseksualiteit. De schellen vallen je gewoon van de ogen”.”Bustamante heeft maar één of twee prachtige shots nodig van de mannen, verstrengeld in elkaars armen, naakt en weerloos, om hun diepe liefde te tonen”.

Voorstellingen

DELEN: