2023 – 90 min.

NNW Academy > Casestudy: Narcosis

NNW Academy Casestudy

Op woensdag 19 april komt regisseur Martijn de Jong van de Nederlandse Oscarinzending 'Narcosis' langs! Hij legt, samen met productiedesigner Romke Faber ('Moloch', 'King of the Road') en producent Trent ('Speak no evil'), uit hoe het maken van een film nu echt in zijn werk gaat.

Informatie

  • Land van oorsprong

We nemen je mee achter de schermen en in het hoofd van Nederlands beste makers. Tijdens de NNW Academy casestudy’s ontleden we namelijk bekende films, series en documentaires samen met de makers; van regisseurs tot cameramensen. Samen bespreken we de ontstaansgeschiedenis, gemaakte keuzes, hoe hun visie vertaald is naar beeld, impact op hun carrières en nog veel meer. En natuurlijk krijg jij de kans om je vragen te stellen!

Deze casestudy wordt door New Noardic Wave georganiseerd in samenwerking met Slieker Film, dbieb en het Noordelijk Film Festival.

Programma:
Inloop: 19:30
Start casestudy: 20:00
Let op: de casestudy vindt plaats in dbieb!


Narcosis

Het aangrijpende speelfilmdebuut van regisseur Martijn de Jong is de Nederlandse Oscar-inzending, sleepte drie Gouden kalveren binnen en is een levendig verhaal over verlies en liefde. Martijn neemt ook Romke Faber (production design van o.a. Moloch, King of the Road en American Animal) en Trent (producent van o.a. Speak No Evil) mee om met jou hun film te ontleden.

Over de film:

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer boven komt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.


Dineren met de makers

Je vragen stellen tijdens de casestudy is nog niet alles. Want wil je ook feedback op je eigen werk tijdens een diner met de makers? Dat kan! Door je HIER aan te melden met een link naar eigen videomateriaal (maximaal 10 minuten), maak je met twee andere makers kans op deze uniek ontmoeting.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland