Le Grand Bain

Frankrijk, 2018, 122'
Regie : Gilles Lellouche
Acteurs : Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

Synchroonzwemmen
In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Feelgoodfilm
In de ontroerende Franse tragikomedie ‘Le Grand Bain’ schetst filmmaker Gilles Lellouche (‘Narco’) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes.

‘Le Grand Bain’ is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (‘The Grand Budapest Hotel’), Virginie Efira (‘Elle’), Guillaume Canet (‘Double Vies’), Leïla Bekhti (‘Un prophète’) en Benoît Poelvoorde (‘Le tout nouveau testament’) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

Voorstellingen

DELEN: