Lazzaro Felice

Italië, 2018, 125'
Regie : Alice Rohrwacher
Acteurs : Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

Winnaar IFFR Youth Jury Award, IFFR 2019. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

‘Lazzaro Felice’ werd geproduceerd door Martin Scorsese.

★★★★ De Morgen
“Een film maken over de kracht van pure, onbaatzuchtige goedheid. Je moet het maar durven in deze cynische tijden. Met ‘Lazzaro Felice’ serveert Alice Rohrwacher een magische, poëtische parabel die tovert met verschillende Italiaanse filmtradities.”

 

Voorstellingen

DELEN: