Girl

België, 2018, 100'
Regie : Lukas Dhont
Acteurs : Victor Polster, Arieh Worthalter

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm.

★★★★★ NRC Handelsblad
“Haar penis is haar vijand in indrukwekkende debuutfilm ‘Girl’. “De film ‘Girl’ over de 15-jarige transgender Lara betovert. Vooral door debuterend acteur Victor Polster”.

★★★★★ De Morgen
‘Girl’ is spectaculair in zijn eenvoud en precisie. Klein van opzet, maar enorm van impact: de kans dat deze film uw blik op transgenderpersonen voorgoed zal veranderen, is groot. De kans dat hij u tot in het diepste van uw ziel zal raken, reusachtig.

Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Voor slechtzienden Audiodescriptie voor Girl

Interview met Victor Polster: “Ik heb gewoon mijn job gedaan

 

Voorstellingen

DELEN: