De Vogelwachter

Nederland, 2019, 89'
Regie : Threes Anna
Acteurs : Freek de Jonge, Quiah Shilue, Sophie van Winden, Nick Golterman

In ‘De vogelwachter’ speelt Freek de Jonge een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een afgelegen eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Freek de Jonge
Freek de Jonge is al meer dan 50 jaar cabaretier. In 1971 speelde hij zijn eerste filmrol in ‘Mira’ van Fons Rademakers naar een boek van Stijn Streuvels. Pas in 1983 kwam er een tweede filmrol, ditmaal een dragende. ‘De Illusionist’ van regisseur Jos Stelling. In 1986 volgde ‘De Kkkomediant’, losjes gebaseerd op zijn voorstelling ‘De Bedevaart’, in regie van Casper Verbrugge.

Dogtroop
Regisseur Threes Anna (1959) was in de jaren tachtig en negentig artistiek leider van theatergroep Dogtroep. Na daar meer dan vijftig voorstellingen te hebben gemaakt en geregisseerd, besloot ze dat film haar nieuwe werkvorm moest worden. Na ‘The Bird Can’t Fly’ (2007) en ‘Silent City’ (2012) is ‘De vogelwachter’ haar derde speelfilm.

Voorstellingen

DELEN: