Beautiful Boy

Verenigde Staten, 2018, 121'
Regie : Felix van Groeningen
Acteurs : Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney

Waargebeurd verhaal
Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? ‘Beautiful Boy’ vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

The Broken Circle Breakdown
In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me by Your Name’). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als ’12 Years a Slave’, ‘The Big Short’ en ‘Moonlight’.

Lovende recensies
Met zijn eerste Engelstalige film schiet Felix van Groeningen meteen in de roos: niet alleen is ‘Beautiful Boy’ een oprecht en emotioneel drama over hoe drugs een heel gezin ontwrichten, de film draagt ook uitdrukkelijk van Groeningens artistieke stempel. Geen kleine verwezenlijking, in de verpletterende machine die Hollywood is. Lees hier de recensie

★★★★ VPRO/Cinema
“De Belgische regisseur Van Groeningen verdeelt in zijn Hollywooddebuut de tijd netjes tussen vader en zoon, maar de film is van Call Me By Your Name’s Chalamet, die fantastisch is als de wankele, zoekende Nic.

★★★★ De Volkskrant
“En dan is er Chalamet, die met zijn recente rollen in Call Me by Your Name en Lady Bird in sneltreinvaart bezit nam van Hollywoods jeugdtroon. De 22-jarige acteur palmt in, manipuleert, snauwt en lijdt als Nic, zonder de kijker maar een moment het gevoel te geven dat die naar een trukendoos kijkt.

Dinsdag 18 december: Studentnight
Beautiful Boy is een film geschikt voor meerdere doelgroepen en met zijn indringende en actuele thematiek, “bekende” gezichten en fantastisch acteerwerk is de film ook een must-see voor studenten. Vandaar dat we dinsdag 18 december hebben omgetoverd tot ‘student night’ voor de film Beautiful Boy (starttijd: 20:00uur)! Wat kun je verwachten? Op vertoon van jouw studentenkaart krijg je (zoals gebruikelijk) €2 korting op jouw filmticket, er is een bar met drankjes en je maakt kans op een gave prijs.

Voorstellingen

DELEN: