Programma: Doven Film Festival

Op 29 september is het Wereld Dovendag en in Leeuwarden wordt deze feestelijke dag extra gevierd met honderden doven uit binnen- en buitenland die naar de Culturele Hoofdstad komen.

Wereld Dovendag is altijd een feest, een ontmoetingsplek voor doven. Dovencultuur en gebarentaal worden die dag extra belicht. Vandaar dat Slieker in samenwerking met Friese Doven en Hoor Friesland in datzelfde weekend een minifilmfestival organiseert met films over doof zijn, over hoe je dat doet: als dove meedraaien in een horende maatschappij en over hoe het is om als horend (en zingend!) kind in een dove familie op te groeien. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Napraten kan ook, bijvoorbeeld met filmmaker Alex de Ronde en zijn zoon Tobias die aanwezig zijn bij de documentaire Doof Kind. Een tolk gebarentaal is aanwezig.

Het mini filmfestival is bedoeld voor alle publiek, voor horenden en doven, er zijn ontroerende én spannende films, en het geheel geeft een bijzonder kijkje in de wereld van de dove mens. Dus koop snel je kaarten, want vol = vol!

Programma