Stagiair(e) Communicatie & PR

ORGANISATIE

Film in Friesland is de overkoepelende organisatie van het filmtheater Slieker Film (gevestigd in het Fries Museum) in Leeuwarden, het jaarlijkse Noordelijk Film Festival in november en het Fries Film Archief. De algehele missie van Film in Friesland is het bevorderen en in stand houden van de filmcultuur in Friesland, met name kunstzinnige en cultureel-maatschappelijk belangrijke films.

In ons filmtheater Slieker Film, staan de volgende activiteiten vast op de agenda:

  • Dagelijks in de middag en avond reguliere filmvertoningen
  • Speciale voorstellingen, cursussen en schoolvoorstellingen
  • Kinderfilmfestival Cinekid op locatie in de herfstvakantie
  • Noordelijk Film Festival (5-11 november 2018), ook in Stadsschouwburg De Harmonie

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Tijdens deze stage leer je alle kanten van de dagelijkse organisatie kennen. Doordat wij geen grote organisatie met afgebakende afdelingen zijn, fungeer je de ene keer als publiciteitsmedewerker en de andere keer als bijvoorbeeld assistent projectcoördinatie en krijg je dus een goed beeld van alle facetten die bij de organisatie horen. Door het tonen van ambitie en initiatief kun je binnen onze organisatie zelf ruimte creëren om meer verantwoordelijkheid te krijgen.

TAKEN

Je taken tijdens deze stage omvatten onder andere:

  • Bijhouden van website en social media, maken van de nieuwsbrief, gerichte doelgroepbenadering voor specifieke films en activiteiten en meedenken over nieuwe promotieplannen.
  • Assisteren bij vrijwilligerscoördinatie en communicatie rondom speciale voorstellingen in Slieker.
  • Helpen bij de organisatie en promotie van Cinekid op locatie in de herfstvakantie.

PROFIEL

Houd je van organiseren en promotie maken, ben je een all-round persoon die weet van aanpakken, ben je flexibel en kun je goed zelfstandig werken maar ook in teamverband? Pik je snel dingen op, heb je geen 9 tot 5 mentaliteit en beschik je over veel verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij mogelijk de aangewezen persoon om deel uit te maken van ons team. Affiniteit met films, publieksgericht kunnen schrijven en enige ervaring met het werken met grafische programma’s en website beheer (InDesign, Photoshop, WordPress) zijn een pre. De stage is bijvoorbeeld geschikt voor studenten van media, cultuur of communicatie opleidingen, maar kan ook als werkervaringsplek ingevuld worden.

Mail een sollicitatiebrief (met je cv) waarin je ons een en ander vertelt over wie je bent en wat je motivatie is om bij Film in Friesland aan de slag te gaan als stagiair(e) of om los van een opleiding werkervaring op te doen. Als jouw brief ons aanspreekt, nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

WIJ BIEDEN

Een leerzame, interessante en gezellige werkomgeving waar je veel vrijheid krijgt om je eigen ideeën te realiseren en veel ervaring op kunt doen. Deze stage biedt een interessante en brede blik in ‘de keuken’ van Film in Friesland.

Stageperiode: Per direct
Lengte van de stage is bespreekbaar.

VOOR VRAGEN EN/OF SOLLICITATIE

Film in Friesland
Contactpersoon: Jacqueline Schrijver
email hidden; JavaScript is required / 058 – 2050300