Docu’s op donderdag

Slieker Film presenteert: Docu’s op donderdag

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film reserveert daarom vanaf 20 april regelmatig een donderdagavond voor de vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden. Onder de noemer Docu’s op donderdag worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met Docu’s op donderdag biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

Dit is het programma:


Safari
Ulrich Seidl / Oostenrijk, 2016 / 91′
Een vakantiefilm over moord, zo noemt Ulrich Seidl zijn uiterst ongemakkelijke documentaire over de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika.
Lees meer…
Donderdag 16 november, 20:00 uur


David Lynch: The Art Life
Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard / Verenigde Staten, 2016 / 88′
Lynch gaat in herinnering terug naar zijn jeugd, zijn ouders, de vroege jaren aan de kunstacademie in Philadelphia en hoe de schilderkunst zijn oeuvre heeft bepaald.
Lees meer…
Donderdag 30 november, 20:30 uur

 

Het mysterie van de melkrobots
Vuk Janic / Nederland, 2017 / 83′
Omdat zijn koeien door onverklaarbare redenen niet genoeg melk meer geven en zijn bedrijf met de ondergang bedreigd wordt, bindt de melkveehouder de strijd aan met de multinational die hem melkrobots geleverd heeft. Met een nagesprek met  Stef Freriks, een energetisch specialist die een prominente rol speelt in de documentaire. Lees meer…
Donderdag 14 november, 20:00 uur