Docu’s op donderdag

Slieker Film presenteert: Docu’s op donderdag

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film reserveert daarom vanaf 20 april regelmatig een donderdagavond voor de vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden. Onder de noemer Docu’s op donderdag worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met Docu’s op donderdag biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

Dit is het programma:

 

Donkeyote
Chico Pereira / Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, 2017 / 85′
Ontroerende film over een eigentijdse Don Quichot die op 73-jarige leeftijd de meer dan 3000 kilometer lange Trail of Tears wil gaan lopen, in het gezelschap van een koppige ezel.
Lees meer…

Eenmalig op donderdag 17 augustus 20:30 uur

La Chana
Lucija Stojevic / IJsland, Spanje, Verenigde Staten, 2016 / 83′
La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Op IDFA 2016 groeide de documentaire van Lucija Stojevic uit tot dé festivalfavoriet!
Lees meer…
Donderdag 31 augustus, 20:30 uur

 

 

Dancer
Steven Cantor / Verenigd Koninkrijk, 2016 / 85′
Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Zijn beroemdheid maakte hem echter zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave.
Lees meer…
Donderdag 7 september, 20:30 uur

Homo Sapiens
Nikolaus Geyrhalter / Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, 2016 / 94′
De documentairemaker reisde naar plekken over de hele wereld waar de mens niet meer te zien is en de natuur het weer heeft overgenomen. Het resultaat zijn woeste en ledige landschappen, gefilmd in lange statische shots.
Lees meer…
Donderdag 14 september, 20:30 uur


Walk with Me
Marc Francis, Max Pugh / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, 2017 / 94′
Walk With Me is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh.
Lees meer…

Donderdag 21 september


 


.