Cinekid 2016 Scholenprogramma

Informatie voor leerkrachten

Slieker Film doet dit jaar mee aan het Cinekid scholenprogramma. Gedurende de hele maand oktober kunnen basisscholen uit Friesland naar een Cinekid filmvoorstelling in filmtheater Slieker in Leeuwarden. 

 De films die we speciaal voor de kinderen hebben uitgezocht onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek, en bieden de kinderen een kijk in de wereld. Het zijn veelal films die de wereld over hebben gereisd, op festivals hebben gedraaid en vaak meerdere award(nominatie)s hebben ontvangen.

Aanbod groep 1, 2, 3 en 4

Bollie en Billie
Alexandre Charlot, Franck Magnier / Frankrijk,  80 minuten / NL gesproken
Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie zijn nieuwe baasje wordt. Als het gezin naar de grote stad gaat verhuizen en in een flat gaan wonen, maken Bollie en Billie  er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.

.

Pettson en Findus
Tony Loeser en Jesper Moller / Duitsland, 2009 / 77min / 5+ / NL gesproken
De oude Pettson woont alleen op zijn boerderij. Op een dag brengt buurvrouw Beda hem een katje, Findus, dat ze gevonden heeft in het bos. Findus is ondernemend en ondeugend, maar heeft ook een klein hartje. Het leven van  Pettson wordt een stuk, zeker als blijkt dat de kat kan praten.

.

Aanbod groep 5 en 6

De wereld om ons heen
Korte films / 90 ‘
Ze zeggen wel eens: ‘kijk verder dan je neus lang is’. Dat doen we in dit programma. We bekijken diverse programma’s en korte films in het kader van mens en milieu. Met o.a. nog niet eerder vertoonde afleveringen van Freeks Wilde Wereld!


De zoon van Winnetou
André Erkau / Duitsland, 2015 / 91 min / NL gesproken / 7+
Max is in zijn hart een echte indiaan, ook al is hij dik,
bleek en draagt een bril.Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.

 

Aanbod groep 7 en 8

Jouw plek in de wereld
Korte films / 90′
Wie ben jij en wat is jouw plek in deze wereld? In dit programma vertonen we korte films en programma’s die te maken hebben met cultuur en identiteit. Met o.a. de documentaire ‘Het meisje van 672k’, over bekende Instagrammer Annegien Schilling, beter bekend als @fetching_tigerss.

 

Eliot & me
Fintan Connolly / Ierland, 2011 / 60′ / NL ondertiteld / 8+
De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw.

 

Voortgezet onderwijs klas 1 en 2

Jouw plek in de wereld
Korte films / 90′
Wie ben jij en wat is jouw plek in deze wereld? In dit programma vertonen we korte films en programma’s die te maken hebben met cultuur en identiteit. Met o.a. de documentaire ‘Het meisje van 672k’, over bekende Instagrammer Annegien Schilling, beter bekend als @fetching_tigerss.

 

 The King of Ping Pong
Jens Jonsson / Zweden, 2008 / 107 min / NL ondertiteld / 11+
Rille is een dikke tiener die naast het spelen van pingpong  niet veel hobby’s heeft. Hij heeft het gevoel dat zijn flamboyante vader niet zijn echte vader is, omdat hij zo weinig met hem gemeen heeft. Als hij achter de waarheid over zijn vader komt, lijkt dit het einde te zijn van de vriendschap met zijn broertje.

 

Lesmateriaal
Bij iedere voorstelling wordt lesmateriaal aangeboden met daarin informatie over de film, de hoofdrolspeler, thematiek en tips voor voor- en nagesprekken. Tevens wordt een aantal opdrachtsuggesties gedaan voor in de klas.

Kosten deelname
De kosten voor deelname zijn:
• Filmvoorstelling: € 3,50 per basisschoolleerling en € 5,00 per middelbare schoolleerling

Aanmelden deelname

Wilt u graag meedoen aan het Cinekid scholenprogramma? Aanmelden kan alvast door een mail te sturen naar email hidden; JavaScript is required. Vermeld daarin de volgende gegevens: Naam van de school, contactpersoon, deelname groep, aantal leerlingen en eventueel uw voorkeur voor datum in oktober. Het aanbod kan afgenomen worden gedurende de hele maand oktober. In overleg wordt dag en tijdstip bepaald. Aanmelden kan ook nog aan het begin van het schooljaar 2016-2017