Programma

 • The-Square_st_1_jpg_sd-high
  Vandaag 14:30 uur en nog 3 voorstellingen

  The SquareRuben Östlund

  Satirisch Zweeds drama van Ruben Östlund en winnaar van de Gouden Palm in Cannes, waarin het leven van een museumconservator ontspoort en niet alleen de Zweedse kunstwereld, maar ook de media, marketing en borstklopperij van de culturele elite het ontgelden.
  Lees verder
 • Il-Colore-Nascosto-delle-Cose_st_3_jpg_sd-high
  Vandaag 14:45 uur en nog 4 voorstellingen

  Il Colore Nascosto delle CoseSilvio Soldini

  Teo is succesvol in de reclamewereld en heeft een boeiend liefdesleven achter de rug. Als hij de blinde Emma ontmoet, komt zijn leven op de kop te staan.
  Lees verder
 • Happy-End_st_9_jpg_sd-high
  Vandaag 15:00 uur en nog 4 voorstellingen

  Happy EndMichael Haneke

  Pessimistisch en bij vlagen zwart-humoristisch drama over een rijke en dysfunctionele Franse familie in een groot landhuis in Calais. Onder het keurige oppervlak zorgen de verkrampte verhoudingen voor spanning.
  Lees verder
 • The-Killing-of-a-Sacred-Deer_st_4_jpg_sd-high
  Vandaag 20:00 uur en nog 5 voorstellingen

  The Killing of a Sacred DeerYorgos Lanthimos

  Intrigerende wraakthriller van Yorgos Lanthimos (The Lobster) met absurdistische en bovennatuurlijke elementen, waarin het perfecte gezin van chirurg Steven Murphy ten prooi valt aan de duistere intenties van Martin, een vaderloze tiener.
  Lees verder
 • Thelma_st_7_jpg_sd-high_Copyright-Motlys-AS
  Vandaag 20:00 uur en nog 6 voorstellingen

  ThelmaJoachim Trier

  Dat er iets goed mis is met Thelma merk je al snel. Wat dat precies is wordt langzaam onthuld in dit originele nieuwe werk van Joachim Trier. Het Noordelijk Film Festival opende de 38e editie met deze ambitieuze Noorse thriller.
  Lees verder
 • Borg_McEnroe_st_1_jpg_sd-high
  Vandaag 20:15 uur en nog 2 voorstellingen

  Borg/McEnroeJanus Metz

  In dit bloedstollende biografische sportdrama kijken we mee met de ingetogen Zweedse lieveling Björn Borg en de temperamentvolle Amerikaan John McEnroe in de aanloop naar de finale der finales, Wimbledon 1980, een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.
  Lees verder
 • Visages-Villages_st_2_jpg_sd-high
  14 dec 15:00 uur en nog 4 voorstellingen

  Visages, VillagesAgnes Varda, JR

  In deze documentaire trekken Agnès Varda en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Een van de liefste films van het jaar.
  Lees verder
 • Het-Mysterie-van-de-Melkrobots_st_3_jpg_sd-high
  14 dec 20:00 uur

  Het Mysterie van de MelkrobotsVuk Janic

  Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken harder dan bijna iedereen. Maar wat als er iets mis gaat?
  Lees verder
 • Wonderstruck_st_1_jpg_sd-low
  14 dec 20:00 uur en nog 7 voorstellingen

  WonderstruckTodd Haynes

  Deze nieuwe film van Todd Haynes (Carol, Far from Heaven) speelt zich in twee periodes af, 1927 en 1977 waarbij twee dove kinderen, op mysterieuze wijze elkaars pad kruisen.
  Lees verder
 • Final-Portrait_st_2_jpg_sd-high
  14 dec 20:15 uur en nog 6 voorstellingen

  Final PortraitStanley Tucci

  De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci.
  Lees verder
 • Loving-Vincent_st_9_jpg_sd-high
  15 dec 16:00 uur en nog 2 voorstellingen

  Loving VincentDorota Kobiela, Hugh Welchman

  Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: in 65.000 frames en door 125 kunstenaars geschilderd die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden is dit de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
  Lees verder
 • The-Party_st_8_jpg_sd-high
  21 dec 00:00 uur

  The PartySally Potter

  Snedige Britse tragikomedie van over een feestelijk diner dat volkomen ontspoort nadat de gastheer een aantal ontboezemingen doet.
  Lees verder
 • De-dieren-uit-het-Hakkebakkebos_st_6_jpg_sd-high
  21 dec 00:00 uur

  De dieren uit het HakkebakkebosRasmus A. Sivertsen

  Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners.
  Lees verder
 • Howards-End_st_12_jpg_sd-high1
  21 dec 14:30 uur

  Seniorenfilm: Howard's EndJames Ivory

  Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film is eendDigitale 4K-restauratie naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de film.
  Lees verder
 • Les-uns-et-les-autres_st_3_jpg_sd-low
  24 dec 13:30 uur en nog 1 voorstelling

  Les uns et les autresClaude Lelouch

  Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro.
  Lees verder
 • The-Long-Season_st_4_jpg_sd-high
  28 dec 00:00 uur

  The Long Season

  Documentaire van Leonard Retel Helmrich over het leven in Majdal Anjar, een Syrisch vluchtelingenkamp in Libanon. Door een jaar lang de vluchtelingen te filmen, vertelt hij op filmische wijze, net als in Stand van de Zon (2001), Stand van de Maan (2004) en Stand van de Sterren (2010) van binnenuit hoe het is om in zo’n kamp te leven.
  Lees verder
 • Jane_st_1_jpg_sd-high
  28 dec 00:00 uur

  JaneBrett Morgen

  Tedere en romantische documentaire over de jonge jaren van primatoloog Jane Goodall. Met regisseur Brett Morgen (Cobain: Montage of Heck) kijkt de inmiddels 83-jarige Goodall terug op haar baanbrekende werk en leven.
  Lees verder
 • You-Were-Never-Really-Here_st_2_jpg_sd-high
  4 jan 00:00 uur

  You Were Never Really HereLynne Ramsay

  Bikkelharde thriller waarin oorlogsveteraan Joe voor een bevriende privédetective de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus opspoort. Daarmee haalt hij zich de wraak van de onderwereld op zijn hals.
  Lees verder
 • Bar-Bahar_st_10_jpg_sd-high
  4 jan 00:00 uur

  Bar BaharMaysaloun Hamoud

  Portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv, waar ze wonen.
  Lees verder
 • David-Hockney_-Image-3
  14 jan 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: David Hockney at the Royal Academy of ArtsPhil Grabsky

  David Hockney wordt beschouwd als de populairste Britse kunstenaar van dit moment. Exposities van zijn werk trekken wereldwijd een miljoenenpubliek. Exhibition on Screen brengt twee van zijn tentoonstellingen naar het witte doek.
  Lees verder
 • Tamara-7
  14 jan 14:30 uur

  Movies that Matter on Tour: TamaraElia Schneider

  Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela, is dit de verfilming van haar leven als Teo die transformeert tot de vrouw die hij eigenlijk is.
  Lees verder
 • Hampstead_st_13_jpg_sd-high
  18 jan 15:00 uur

  Seniorenfilm: HampsteadJoel Hopkins

  Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken.
  Lees verder
 • A-United-Kingdom_st_2_jpg_sd-high
  15 feb 15:00 uur

  Seniorenfilm: A United KingdomAmma Asante

  De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt een internationale opschudding in de jaren ’40 wanneer hij met een blanke Londense vrouw trouwt.
  Lees verder
 • hokusai
  18 feb 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: HokusaiPatricia Wheatley

  British Museum Presents: Hokusai, Deze baanbrekende documentaire biedt een bijzonder en persoonlijk beeld van Hokusai: Beyond the Great Wave, een tentoonstelling in het British Museum.
  Lees verder
 • Campanile-views-of-Venice-6-®-EXHIBITION-ON-SCREEN-David-Bickerstaff
  11 mrt 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: Canaletto and the Art of VeniceDavid Bickerstaff

  Een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.
  Lees verder
 • Victoria-and-Abdul_st_18_jpg_sd-high_©-Focus-Features
  15 mrt 00:00 uur

  Seniorenfilm: Victoria and AbdulStephen Frears

  Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.
  Lees verder
 • EOS-Vermeer_Filming-Vermeer-at-the-National-Gallery-22-June-©-EXHIBITION-ON-SCREEN
  15 apr 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: VermeerDavid Bickerstaff

  The National Gallery in Londen geeft een frisse kijk op een van de meest eigenzinnige schilders aller tijden: Johannes Vermeer. Presentator Tim Marlow vertelt aan de hand van de tentoonstelling ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ het verhaal van Vermeers leven.
  Lees verder
 • EOS-Cézanne-Cézanne-studio-®-EXHIBITION-ON-SCREEN-David-Bickerstaff
  6 mei 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: Cezanne, Portraits of a lifePhil Grabsky

  Exhibition on Screen is verheugd om een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar te presenteren. Toegewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, opent de tentoonstelling in Parijs voordat deze naar Londen en Washington reist.
  Lees verder
 • 488946206_1280x720
  3 jun 11:30 uur en nog 1 voorstelling

  Exhibition on Screen: Girl with a pearl earring, and other treasures from the MauritshuisDavid Bickerstaff

  Deze documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het schilderij Het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Wie was dit meisje? Waarom en hoe is het geschilderd?
  Lees verder
Laden...