Inleiding en Q&A bij 11 Friese Fonteinen en Under the Tree

11-Friese-Fonteinen_ps_1_jpg_sd-high

11 Friese Fonteinen:

In de Friese elf steden worden, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11Fountains. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. De film 11 Fonteinen laat zien hoe Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dan blijken autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek niet vanzelfsprekend samen te gaan.

Bij de voorstelling van 24 mei zullen de curator Anna Tilroe en directeur Legacy Oeds Westerhof aanwezig zijn. Rob Leemhuis, redacteur Cultuur van de Leeuwarder Courant, zal een vraaggesprek leiden met Anna, Oeds en het publiek.

Under the tree:

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag…

Met verhalen uit de praktijk leiden advocaten Rudolf Knegtering en Willemijn Kuper van Rotshuizen Geense Advocaten op maandag 28 mei Under the tree in. Soms is de werkelijkheid nog erger dan de film.

Let op: in onze nieuwsbrief stond maandag 24 mei vermeld voor het vraaggesprek bij Under the Tree. Dit moet 28 mei zijn.