Film + nagesprek ‘In het hoofd van mijn zusje’

hoofdvan mijnzusje

Zondag 19 februari is de film In het hoofd van mijn zusje te zien in Slieker. Na de vertoning is er een nagesprek in aanwezigheid van regisseur Ingrid Kamerling en ervaringsdeskundige Luc Schoot namens 113 Online Zelfmoordpreventie en de Mental Health Foundation.

De film is een poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire waarin de filmmaakster in het hoofd van haar zus Vivian kruipt, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte. Het is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend?

De documentaire ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse media. Na afloop van de vertoning zal de regisseu met het publiek van gedachten wisselen over kwetsbaarheid, depressie en zeldoding.