NFF: besloten matador voorstelling

fencer-film

In november staat Leeuwarden weer vijf dagen lang in het teken van film! Het Noordelijk Film Festival zoomt met een prachtig programma in op het Noorden dichtbij en het Noorden veraf. Stadsschouwburg de Harmonie en ons eigen filmtheater Slieker Film worden voor vijf dagen omgetoverd tot ware festivallocaties. 

Omdat onze matadors, als echte filmliefhebbers en vriend van Slieker Film ons steunen, willen wij iets speciaals doen tijdens de 36ste editie van het Noordelijk Film Festival. Wij nodigen alle matadors van harte uit om naar de besloten Matadorvoorstelling te komen op donderdag 12 november om 22:00 uur in de Bentacera zaal van Stadsschouwburg de Harmonie. Hier zullen wij de prachtige drama film ‘The Fencer’ speciaal voor hen vertonen.

The Fencer
Klaus Härö / Finland, 2015 / 93′ / Drama

1953. De talentvolle Estse schermer Endel moet vluchten voor de Russische geheime dienst en keert terug naar zijn thuisland. Op het Estse platteland bouwt Endel een nieuw bestaan op als gymleraar bij een school en wordt hij zowaar verliefd op de jonge lerares Kadri. Voor een aantal kinderen geeft hij schermles na school, zeer tegen de zin van de communistische rector. Als de leerlingen mee willen doen aan de nationale schermcompetitie, besluit de rector in het verleden van Endel te graven. The Fencer werd losjes gebaseerd op het leven van de legendarische Estse schermcoach Endel Nelis. Dit sterk geacteerde drama is de officiële Oscar-inzending van Estland. 

The Fencer is Russisch gesproken en Engels ondertiteld.   

Trailer The Fencer

Uw Matdorpas dient als entreebewijs. Vol=vol.