Alle leeftijden

Voorpremière: Walk with Me

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, 2017, 94'
Regie: Marc Francis, Max Pugh
Acteurs: Benedict Cumberbatch

Walk With Me is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Hij woont samen met andere zen boeddhistische monniken en nonnen in Plum Village, een gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Zij hebben hun aardse bezittingen opgegeven en hun leven gewijd aan de kunst van mindfulness. Drie jaar lang worden hun levens gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Verteld door Benedict Cumberbatch.

Sangha Leeuwarden en Wake Up Leeuwarden beoefenen mindfulness en meditatie binnen de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village. Voorafgaand aan de film vertellen zij daar iets meer over. Het is 21 september Wereldvredesdag, dus de gastsprekers zullen ook ingaan op de vraag hoe beoefening van mindfulness en meditatie daar misschien iets aan zou kunnen bijdragen. Om alvast in de stemming van de film te komen, verzorgen ze tot slot een korte geleide meditatie (5  min.).

Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk (!) een half uur voor aanvang te worden afgehaald bij de kassa, anders vervalt uw reservering.

Walk with me maakt onderdeel uit van het  programma-onderdeel Docu’s op Donderdag. Lees meer…

Vanaf 28 september draait de film in het reguliere programma.

Deze week

  • Locatie: Blauwe zaal

Alle voorstellingen

Prijsinformatie