Alle leeftijden

Walk with Me

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, 2017, 94'
Regie: Marc Francis, Max Pugh
Acteurs: Benedict Cumberbatch

Walk With Me is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Hij woont samen met andere zen boeddhistische monniken en nonnen in Plum Village, een gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Zij hebben hun aardse bezittingen opgegeven en hun leven gewijd aan de kunst van mindfulness. Drie jaar lang worden hun levens gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Verteld door Benedict Cumberbatch.

★★★ De Volkskrant
“Benedict Cumberbatch verzorgt in Walk With Me de voice-over en leest voor uit de dagboeken van Thich Nhat Hanh. De visie op de hype is interessant, al gaat de documentaire niet erg diep”.

★★★ Trouw
“Volgelingen wandelen in het bos, leven volgens strikte regels, mediteren en zijn vooral veel stil. Het lage tempo en hun contemplatieve levenshouding nemen de documentairemakers in ‘Walk with Me‘ over.

★★★ NRC
“Alles verloopt harmonieus, met glimlach en knuffels, lyrische natuurbeelden en Benedict Cumberbatch die sonoor zen-wijsheden voorleest”.

 

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Roze zaal
Prijsinformatie