Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik

Une Vie

Frankrijk, België, 2016, 119'
Regie: Stéphane Brizé
Acteurs: Judith Chemla, Jean-Pierre Darroussin

Normandië, 1819. Jeanne heeft de nonnenschool en haar studies net achter zich gelaten. Met haar ouders, baron en barones Le Perthuis des Vauds, leidt ze een beschermd leven op het mooie familielandgoed. Als de jonge burggraaf Julien de Lamare om haar hand vraagt, vinden haar ouders het verstandig het huwelijksaanzoek te accepteren. Julien is weliswaar armer, maar zo kan Jeanne op het familielandgoed blijven wonen. Vanaf het begin blijkt het huwelijk een mislukking. Julien is een vrekkige, labiele, overspelige en kille man. Van Jeanne’s dromen over een mooi leven blijft niets over. Ze vereenzaamt en vervalt in wanhoop.

Regisseur Brizé vertelt het verhaal, dat 27 jaar bestrijkt, met veel subtiele details en trefzekere verwijzingen naar de gebruiken uit het begin van de negentiende eeuw. Het bijna vierkante kader versterkt het benauwende leven van Jeanne. Winnaar van de Fipresci Award (prijs van de internationale filmcritici) voor beste film in Venetië.

★★★★ De Volkskrant
“Een bescheiden, maar rijke karakterschets van het benauwende leven van een jonge barones.”

★★★★ Het Parool
“Weer een negentiende-eeuws kostuumdrama? Ja, maar zo subtiel en met schrijnende onderhuidse emoties als in Une Vie zien we ze maar zelden”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Roze zaal
Prijsinformatie