Let op met kinderen tot 12 jaar
Discriminatie
Grof taalgebruik

The Essential Kaurismäki: Le Havre + Valimo

Finland, Frankrijk, Duitsland, 2011, 103'
Regie: Aki Kaurismäki
Acteurs: André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Jean-Pierre Darroussin

De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd.  Reden om hem te eren met een retrospectief met vier andere hoogtepunten uit zijn oeuvre in:  “The Essential Aki Kaurismäki

De aan lager wal geraakte bohemienschrijver Marcel Marx (André Wilms) uit Kaurismäki’s eerdere film La vie de bohème (1992) duikt twintig jaar na dato op als schoenenpoetser in Le Havre. Daar helpt hij een jonge Afrikaanse illegaal uit handen te blijven van de politie. Tragisch absurdisme in een afwisselend nihilistische en hoopvolle komedie vol Franse filmtypetjes als inspecteurs in lange regenjassen. Winnaar van de FIPRESCI-prijs op het filmfestival van Cannes.

Met vooraf een korte Kaurismäki-film:
Valimo 
(2007, 3′): Werknemers van een gieterij kijken tijdens hun lunch naar een film van de gebroeders Lumiére: La sortie de l’usine Lumière à Lyon (1895).

Bezoekers van de film kunnen een DVD-box The Essential Aki Kaurismäki winnen door je kaartje met naam, telefoonnummer en email adres in te leveren bij de kassa. Na de laatste film uit deze special worden er twee prijswinnaars geloot.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie