Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

5 Jaar Slieker: Manchester by the Sea

Verenigde Staten, 2016, 138'
Regie: Kenneth Lonergan
Acteurs: Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams, Kyle Chandler

Slieker bestaat 5 jaar!
Op 21 maart is het 5 jaar geleden dat het nagelnieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein werd geopend. Een traktatie waard! Uit 5 jaren prachtig filmaanbod is uit elk jaar een topfilm geselecteerd, eenmalig in Slieker te zien van 21 t/m 25 maart 2018 voor de aantrekkelijke prijs van slechts € 5,- per film. Bovendien trakteren wij ons publiek op 21 maart, onze verjaardag, als extraatje op bubbels en een hapje.

Kom dit lustrumfeest met ons vieren: 5 jaar Slieker, 5 topfilms, 5 euro per film! De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Manchester by the sea
Na de plotselinge dood van zijn oudere broer keert Lee Chandler (Casey Affleck) terug naar zijn geboorteplaats in Massachusetts. Daar krijgt hij te horen dat hij moet optreden als voogd voor het zoontje van zijn broer. Lee heeft geen idee wat hij met de tiener aan moet en moet intussen ook omgaan met zijn eigen rouw en die van zijn familie en oude vrienden. Affleck won voor zijn vertolking van Lee de Oscar voor beste Hoofdrol. Daarnaast won de film nog een Oscar voor het scenario en werd begin dit jaar uitgeroepen tot Beste Film van 2017 door de Belgische pers en de Volkskrantlezers.

★★★★★ Het Parool
‘Dit is geen film, dit is opera! Die gedachte zal bij veel kijkers minstens één keer door het hoofd schieten.’

★★★★ VPRO/Cinema
‘Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol’.

★★★★ De Volkskrant
‘Er valt veel te lachen in loodzwaar drama Manchester by the Sea.’

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Groene zaal
Prijsinformatie