Let op met kinderen tot 16 jaar

Magallanes

Argentinië, Colombia, Peru , 2015, 109'
Regie: Salvador del Solar
Acteurs: Damián Alcázar, Federico Luppi, Magalier Solier

Magallanes, ooit militair, is nu taxi-chauffeur en nog steeds een vertrouweling van de familie van kolonel Rivero, onder wiens bevel hij ooit diende. Rivero is ondertussen oud, half verlamd en dement.

Op een van zijn saaie tochten met de taxi pikt Magallanes een jonge vrouw op. Hij schrikt als hij haar bekijkt in zijn achteruitkijkspiegel. In de jonge vrouw herkent hij namelijk Celina, destijds het minderjarige meisje van de kolonel. Nadat ze is uitgestapt, schaduwt de taxichauffeur haar en zo komt hij te weten dat ze nu zelfstandig kapster is, met een onooglijk grote schuld.

Magallanes graaft in het duistere verleden van Peru van de jaren ’80 en ’90, toen het land een bloedige burgeroorlog beleefde tijdens de jaren van Sendero Luminoso. Het was een tijdperk waarin militairen (en ook guerrilleros) zich ongestraft te buiten gingen aan tomeloos seksueel geweld tegenover vrouwen. Misdrijven tegen de menselijkheid die nu nog hun schaduw werpen op het dagelijks leven in Peru.

★★★★ NRC Handelsblad
“Ingenieus gestructureerde wraakthriller”.

★★★½ De Filmkrant
“De regisseur bouwt rond een relatief simpel uitgangspunt een vakkundige thriller, die constant heel spannend is en gaandeweg aan complexiteit wint”.

★★★ VPRO/Cinema
“Voortreffelijke combinatie van drama en thriller”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Roze zaal
Prijsinformatie