Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik

Art Beyond Escher: Blade Runner

Verenigde Staten, 1982, 117'
Regie: Ridley Scott
Acteurs: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

Blade Runner, met spectaculaire beelden, vol intense actie en altijd al sterk profetisch, deze klassieker uit 1982 zie je in de uiteindelijke Final Cut van Ridley Scott, inclusief uitgebreide scènes en nooit eerder vertoonde speciale effecten. Harrison Ford speelt een hoofdrol als de stoere en toch kwetsbare 21e-eeuwse detective Rick Deckard in deze stijlvolle zwarte thriller. In een toekomst vol hightech mogelijkheden, aangetast door stedelijk en sociaal verval, jaagt Deckard op voortvluchtige, moordzuchtige replicants – en voelt zich aangetrokken tot een mysterieuze vrouw wier geheimen zijn ziel kunnen ondermijnen.

★★★★★ –  Veronica Magazine
“(…) boven alles is de première in Nederland van deze versie een buitenkans om de intelligente, extreem invloedrijke film in volle glorie op het grote scherm te zien.”

★★★★★ –  Cinemagazine
Er zijn maar weinig films die in de buurt van perfectie komen. ‘Blade Runner’ is een van deze films. Het is dan ook jammer dat science fiction van dit kaliber niet vaker gemaakt worden.”

★★★★★ – Het Parool
“Met de uitbreng van de final cut van de sciencefictionfilm Blade runner is het meesterwerk van Ridley Scott (77) eindelijk in optima forma in de bioscoop te zien. Het is een overweldigende ervaring.”

Deze week

  • Locatie: nnb

Alle voorstellingen

Prijsinformatie