Let op met kinderen tot 16 jaar
Geweld
Seks
Grof taalgebruik

L’amant double

Frankrijk, 2017, 107'
Regie: François Ozon
Acteurs: Marine Vacth, Jacqueline Bisset, Jérémie Renier

Chloé gaat door een moeilijke periode. De fragiele, mooie, jonge vrouw vecht tegen een depressie. Ze besluit dat het zo niet verder kan en gaat psychotherapie volgen.

Toen ze deze stap zette had Chloé nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op haar psychiater, Paul. Het klikt zo goed tussen de twee, dat ze een paar maanden later besluiten om samen te gaan wonen. Paul vraagt haar zelfs ten huwelijk. Maar iets klopt er niet aan haar Paul. De situatie lijkt te mooi om waar te zijn. Ze komt erachter dat hij een andere achternaam heeft dan ze dacht. Hij neemt haar nooit mee naar familie. Ze spot hem op een onverwachte plek, op een onverklaarbaar moment, in onbekend gezelschap. Door een opeenstapeling van gebeurtenissen raakt Chloé er steeds meer van overtuigd dat Paul niet is wie hij zegt dat hij is. Ze voelt zich niet langer veilig, maar is vastbesloten de waarheid te achterhalen. De situatie escaleert wanneer ze ontdekt dat Paul een tweeling broer heeft, die hij al die tijd heeft verzwegen…

L’amant double is een film van de Franse filmmaker François Ozon (8 femmes, Swimming Pool, Dans la Maison, Potiche). De rol van Chloé wordt vertolkt door de Franse actrice Marine Vacth. Eerder speelde zij in een andere film van Ozon namelijk Jeune & Jolie (2013). Voor deze rol ontving ze verschillende nominaties, onder andere een Lumière Award (Most Promising Young Actress). De rol van Paul/Louis is voor Jérémie Renier. We kennen hem van geprezen films als L’enfant (2005) en The Kid with a Bike (2011), beide geregisseerd door Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne.

★★★★ De Filmkrant
“Tweelingen, dubbelgangers, spiegels, femmes en hommes fatales: François Ozon gaat helemaal los in L’amant double”.

★★★★ De Volkskrant
“Regisseur Ozon is hier heer en meester: een over-de-topverhaal dat prikkelt en provoceert”.


Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie