Let op met kinderen tot 12 jaar
Drugs en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

Final Portrait

Verenigd Koninkrijk, 2016, 90'
Regie: Stanley Tucci
Acteurs: Geoffrey Rush, Armie Hammer, Clémence Poésy

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date). Met hoofdrollen voor Geoffrey Rush (The King’s Speech), Armie Hammer (Nocturnal Animals) en Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows). Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.

★★★★ NRC Handelsblad
” Armie Hammer en Geoffrey Rush zijn een geweldig Kuifje en kapitein Haddock-duo. Met zijn meegaande, wat kleurloze esprit is Hammer als mooiboy Lord het ideale publiek voor de theatrale, gekwelde ironie van Rush. Final Portrait is een fraai onnadrukkelijk portret van een kunstenaar voor wie een werk nooit af is, maar meer een kind dat zijn huis verlaat”.

★★★★ Het Parool
“Het door Stanley Tucci geregisseerde drama, met Geoffrey Rush in de glansrol van de Zwitserse kunstenaar, ­levert een geweldig inkijkje op in Giacometti’s slopende artistieke zelftwijfel en chaotische privéleven”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie