11 Friese Fonteinen

Nederland, 2018, 75'
Regie: Roel van Dalen

In de Friese elf steden worden, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11Fountains. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. De film 11 Fonteinen laat zien hoe Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dan blijken autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek niet vanzelfsprekend samen te gaan.

Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen? Of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen?
Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.

Bij de voorstelling van 24 mei zal de curator Anna Tilroe aanwezig zijn. Rob Leemhuis, redacteur Cultuur van de Leeuwarder Courant, zal een vraaggesprek leiden met Anna en het publiek.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Blauwe zaal
Prijsinformatie