Let op met kinderen tot 6 jaar
Geweld

De Nederlandse Filmnacht

Nederland, 2017, 105'
Regie: Bram Schouw
Acteurs: Jonas Smulders, Niels Gomperts

De Nederlandse Filmnacht komt er weer aan en wel op vrijdag 26 mei. Dit jaar staat de film Broers centraal.

De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

 

Naast de film Broers hebben wij een te gek programma:

 

Al het lokale talent verzamelen en combineren!

Tijdens de nacht van Nederlandse film gebeurt er iets speciaals. Want niet alleen staat de Nederlandse film die avond in de spotlight. Nee, ook het lokale talent uit diverse hoeken staat centraal. Dichters, muzikanten en filmmakers verrassen je met een product, waar we nu al niet op kunnen wachten.

Ok, je bent nieuwsgierig geworden. Tell me more?

Kijk, een aantal weken terug hebben we een oproep de deur uit gedaan. Dichters, muzikanten en filmmakers konden zich opgeven. De opdracht voor de dichters en de muzikanten: maak een gedicht of muziekstuk met het thema bloedverwantschap. De opdracht voor de filmmakers: maak aan de hand van een van deze gedichten of muziekstukken een korte film van 7 minuten.

Of de filmmakers zelf de keuze hadden uit de gedichten en muziekstukken? Nope. Die zijn gegrabbeld op 1 mei. Geheel willekeurig zijn ze dus aan de slag gegaan. En op 26 mei, dan kun je het eindproduct zien, horen en meemaken!

 

Hoe ziet die avond er dan uit?

Nou, niet alleen de filmmakers laten hun producten zien die avond. Ook de dichters en muzikanten performen hun ingeleverde werk. Er kunnen ook prijzen gewonnen worden, dus er is zelf een heuse jury-uitslag. En natuurlijk een awesome feestje.

Ja ja ja, vet veel info, hoe zit dat dan met tijden enzo? Nou, hieronder zie je het even schematisch voor je!

21.30 uur: inloop

22.00 uur: start vertonen korte films en gedichten.

22.30 uur: korte pauze

22.45 uur: verder met het vertonen van de korte films en gedichten

23.15 uur: korte pauze

23.30 uur: vertoning film Broers

01.15 uur: einde film broers, moment om naar Neushoorn te verkassen

01.30 uur: jury-uitslag

02.00-03.30 uur: Tijd om lekker los te gaan!

Kosten: € 9,50

Themafeest

Jawel, we hebben een themafeest. Kijk, de Nederlandse film Broers staat namelijk centraal tijdens deze nacht. Is een hele fijne film, check hier alle info over deze film. Het speelt zich voor een groot gedeelte af in Frankrijk, dus een Frans thema kan natuurlijk niet achterblijven!

Maar laten we het niet te moeilijk voor je maken: kom lekker in Bretonse streep! Heb je vast wel in de kast liggen.

Reserveren kan via ons gebruikelijke nummer (058-2050320). Hier vind je meer informatie over reserveren.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie