De Europese dag van de korte film

Journey-to-cape-verde

Op de kortste dag van het jaar zet Nederland met veertien andere Europese landen de korte film in de spotlight. EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen organiseren op 21 december 2014 voor de tweede keer deze dag in Nederland. In 20 filmtheaters, waaronder in Slieker Film, is een compilatieprogramma met zes Europese korte films te zien. Lees meer…


Butter Lamp
Hu Wei / fictie / Frankrijk / 2013 / 15 min
Een jonge fotograaf en zijn assistent bezoeken Tibetaanse nomaden. Met verschillende, exotische beelden op de achtergrond verschijnen de families voor zijn camera. 

Hong Kong
Gerard Holthuis / kunstfilm / Nederland / 1999 / 13 min
Poëtische verbeelding van overscherende vliegtuigen op weg naar het Kai Tak Airport, dat ligt in de binnenstad van Hong Kong. Een film over het leven in een stad en zijn vliegverkeer, een observatie aan het eind van deze eeuw. 

North Atlantic
Bernardo Nascimento / fictie / Portugal / 2010 / 15 min
Een eenzame luchtverkeersleider op een eiland krijgt een noodoproep vanuit een verloren vliegtuig. Gedurende het gesprek wordt duidelijk dat deze prille relatie de avond niet zal doorkomen. 

Journey to Cape Verde
José Miguel Ribeiro / animatie/documentaire / Portugal / 2010 / 17 min
Dit is het verhaal van een 60-dagen durende wandeltocht door Kaapverdië. Geen mobiele telefoon, geen horloge en geen plannen voor de toekomst. Enkel de voorwerpen in een rugzak.

Wind
Robert Löbel / animatie / Duitsland / 2013 / 4 min
In een gebied waar de wind altijd beukt proberen bewoners zich staande te houden. Ze lijken willoos te zijn overgeleverd aan weer en wind, maar weten toch een balans te vinden.

Traumfrau
Oliver Schwarz / documentaire / Zwitserland / 2012 / 19 min
Dirk is al zijn halve leven op zoek naar zijn droomvrouw. Na een aantal mislukte relaties en een burn-out heeft hij op bijna miraculeuze wijze de liefde van zijn leven gevonden: Jenny.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie