Câini

Roemenië, 2016, 104'
Regie: Bogdan Mirica
Acteurs: Dragoș Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov

Wanneer Roman vanuit Boekarest bij een afgelegen dorp arriveert om het land te verkopen dat zijn grootvader hem heeft nagelaten, wordt hij geconfronteerd met een serie vreemde voorvallen. Hij ontdekt dat grootvader de lokale onderwereld bestierde en dat het voetvolk, onder leiding van de charismatische Samir, er alles aan zal doen om het land in bezit te houden. De honderden hectaren grasland grenzen direct aan Oekraïne, waardoor alles wat het daglicht niet verdraagt moeiteloos van het ene naar het andere land vervoerd kan worden. Ondertussen probeert de enige politie-agent die er is de ongelukkige eigenaar van een afgehakte voet te achterhalen.

Bogdan Mirică’s debuut toont het noordoosten van Roemenië als een gebied waar lokale bendes de dienst uitmaken en de politie voor de grap aanwezig is. Zo was het, maar zo hoeft het niet te blijven. De komst van de vreemdeling uit Boekarest zou de situatie wel eens ingrijpend kunnen veranderen.

★★★★ VPRO/Cinema
“Debuterend regisseur/scenarist Mirica zich in Câini (‘Honden’) een meester van sfeer en suspense”.

★★★★ Het Parool
Câini (honden) doet door het geweld, de amoraliteit en de corruptie van de personages denken aan eerdere Roemeense films, maar stilistisch verschilt het er hemelsbreed van”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Groene zaal
Prijsinformatie