Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Seks
Discriminatie
Drugs en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

5 Jaar Slieker: Birdman

Verenigde Staten, 2014, 120'
Originele titel: Birdman or The Unexpexted Virtue of Ignorance
Regie: Alejandro González Iñárritu
Acteurs: Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts

Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen.

Birdman is geregisseerd door Alejandro González Iñárritu. Hij was eerder verantwoordelijk voor, de voor een Oscar® genomineerde films Biutiful, Babel en Amores Perros. De cast van Birdman bestaat onder andere uit Michael Keaton (Jackie Brown, Batman), Zach Galifianakis (The Hangover-trilogie, Due Data), Edward Norton (The Grand Budapest Hotel, Fight Club), Emma Stone (The Amazing Spider-Man, The Help) en Naomi Watts (Eastern Promises, 21 Grams).

Golden Globes en Oscars
Michael Keaton won begin 2015 met Birdman al een Golden Globe voor Beste Acteur (Musical of Komedie), evenals de de scenarioschrijvers. De film was genomineerd voor negen Oscars (Academy Awards) en won er vier, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur.

★★★★★  The Hollywood Reporter
“The film’s exhilarating originality, black comedy and tone that is at once empathetic and acidic will surely strike a strong chord with audiences looking for something fresh that will take them somewhere they haven’t been before.”

★★★★  De Filmkrant
“Met minder weltschmerz dan we van Alejandro González Iñárritu gewend zijn, maar groots en meeslepend is deze megalomanebackstage comedy zeker. En de cast is subliem.”

★★★★  Rolling Stone
“Birdman is a volcano of creative ideas in full eruption. Buy a ticket and brace yourself.”

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie