Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

A Good Wife

Servië, 2016, 94'
Originele titel: Dobra zena
Regie: Mirjana Karanović
Acteurs: Mirjana Karanović, Boris Isakovic
Engels ondertiteld

A Good Wife wordt zondag 30 april eenmalig vertoond tijdens Movies that Matter on Tour, een samenwerking tussen Slieker Film en Amnesty Leeuwarden. De film wordt ingeleid door Branka Stuve (meer info onderaan de pagina).

Synopsis
Voor de vijftigjarige Milena lijkt het leven ongecompliceerd en duidelijk afgebakend. Ze schept genoegen in haar traditionele rol als moeder en huisvrouw, ziet er verzorgd uit en vermaakt zich met haar vrienden en familie. Haar echtgenoot mag dan niet de meest tedere man zijn, hij is in ieder geval geen alcoholist of rokkenjager zoals de mannen van haar vriendinnen. Bovendien heeft hij een goed salaris waardoor Milena en haar twee dochters niets te kort komen. Er ontstaat echter een barst in haar zorgeloze bestaan wanneer ze te horen krijgt dat ze ernstig ziek is. Aangedaan door het nieuws probeert ze met een grote schoonmaakbeurt in huis haar zinnen te verzetten, maar komt daarbij tot een tweede ontdekking die haar wereld verder doet afbrokkelen en het leven nog meer ontregelt.

Regiedebuut
A Good Wife
is het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović. Zij won in 2006 de Gouden Beer in Berlijn voor haar rol in de film Grbavica en kreeg voor diezelfde film een Oscarnominatie. Karanović neemt in A Good Wife naast de regie, ook de hoofdrol van ‘good wife’ Milena voor haar rekening.

Inleiding
De film wordt ingeleid door Branka Stuve. Tijdens de oorlog in Joegoslavië moest zij op veertienjarige leeftijd met haar moeder en zus vluchten, omdat ze als Serviërs hun leven niet meer zeker waren. Zij kwamen aan de andere kant van de grens terecht in het huis van een ander gezin dat eveneens had moeten vluchten. De liefde bracht haar jaren later naar Nederland, waar ze bij de politie ging werken. Op dit moment volgt ze een master recht en bestuurskunde aan de RUG. Zowel in haar werk als in haar studie heeft ze te maken met ethische dilemma’s. Wat keuzes maak je en welke rol spelen de omstandigheden waarin je je bevindt?

www.amnestyleeuwarden.nl

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie