Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

A Good Wife

Servië, 2016, 94'
Originele titel: Dobra zena
Regie: Mirjana Karanović
Acteurs: Mirjana Karanović, Boris Isakovic
Engels ondertiteld

Voor de vijftigjarige Milena lijkt het leven ongecompliceerd en duidelijk afgebakend. Ze schept genoegen in haar traditionele rol als moeder en huisvrouw, ziet er verzorgd uit en vermaakt zich met haar vrienden en familie. Haar echtgenoot mag dan niet de meest tedere man zijn, hij is in ieder geval geen alcoholist of rokkenjager zoals de mannen van haar vriendinnen. Bovendien heeft hij een goed salaris waardoor Milena en haar twee dochters niets te kort komen. Er ontstaat echter een barst in haar zorgeloze bestaan wanneer ze na een doktersbezoek te horen krijgt dat ze een gezwel in haar borst heeft. Aangedaan door het nieuws probeert ze met een grote schoonmaakbeurt in huis haar zinnen wat te verzetten. Tijdens het poetsen vindt ze een oude videoband met opnames uit betere tijden die ze weemoedig bekijkt. De band blijkt ook opnames te bevatten over een duister geheim van haar echtgenoot. Deze ontdekking doet haar wereld verder afbrokkelen en ontregelt het leven dat ze daarvoor als zo vanzelfsprekend zag.

Karanović zet zich ook in voor mensenrechten en won daarvoor de Servische Winning Freedom Award; een prijs die uitgereikt wordt aan vrouwen die zich inzetten voor het bevorderen van mensenrechten, de rechtsstaat, democratie en tolerantie.

A Good Wife is het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović. Zij won in 2006 de Gouden Beer in Berlijn voor haar rol in de film Grbavica en kreeg voor diezelfde film een Oscarnominatie. Karanović neemt naast de regie, ook de hoofdrol van ‘good wife’ Milena voor haar rekening.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie