Let op met kinderen tot 12 jaar
Discriminatie
Drugs en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

A Ciambra

Italië, Frankrijk, 2017, 118'
Regie: Jonas Carpignano
Acteurs: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato

A Ciambra speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen.

Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt….

“Prachtig gemaakt alsof je er zelf naast staat” ~ Martin Scorsese; “Een rauw en onderscheidend coming-of-age portret” ~ Hollywood Reporter; “Vol energie en overweldigend” ~ Le Monde.

★★★★ de Volkskrant
“De kracht van A Ciambra schuilt in de opvatting dat empathie voor een groep waarin een bedenkelijke moraal heerst mogelijk is, als je maar enige tijd in die groep durft door te brengen. De film trekt daarbij aan, stoot tegelijk af en weigert politiek correct te zijn. Knap”.

★★★★ Trouw
A ciambra gaat over een jongen die heel graag jongen wil blijven, ondanks het geweld en de criminaliteit om hem heen”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Laatste voorstelling

  • Locatie: Groene zaal
Prijsinformatie