Let op met kinderen tot 6 jaar
Angst

2001: A Space Odyssey (50th Anniversary)

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 1968
Regie: Stanley Kubrick
Acteurs: Douglas Rain, Keir Dullea

2001: A Space Odyssey wordt gezien als een van de beste films van de 20ste eeuw en is daarom eenmalig weer te zien in de bioscopen. De film wordt geregisseerd door regielegende Stanley Kubrick die ook verantwoordelijk is voor de bekende horrorfilm The Shining.

In 2001: A Space Odyssey ontdekt een groep apen, even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde, een monoliet. Vier miljoen jaar later wordt een gelijkaardig object ontdekt op de maan dat een signaal uitzendt naar Jupiter. Commandant Bowman en astronaut Poole vertrekken op een speciale missie met het ruimteschip Discovery en de hulp van supercomputer HAL-9000.

De film werd in 1968 oorspronkelijk uitgebracht in 70 mm Cinerama roadshow-formaat. De film vertelt het verhaal van de bemanning van een ruimteschip die op een mysterieuze missie wordt gestuurd en te maken krijgt met een slecht functionerend en mogelijk kwaadwillend computersysteem.

★★★★★ VPRO/Cinema
“Kubrick heeft met zijn 2001: A Space Odyssey vertelformules voor grote Hollywoodfilms doen wankelen en visuele effecten van de toekomst het heden ingeslingerd”.

★★★★★ Cinemagazine
“Een weergaloze film die met woorden geen recht kan worden gedaan. Je moet hem beleven. Een absoluut meesterwerk”.

Deze week

Geen voorstellingen

Alle voorstellingen

Prijsinformatie